Magnesium

Magnesium is de regisseur van ons lichaam. Elke cel in ons lichaam heeft magnesium nodig. Het is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen, waaronder de energieproductie, temperatuurregeling en ontgiften van de lever.

Ook voor onze hersenfuncties is magnesium – samen met zink- zeer belangrijk. Het mineraal speelt een grote rol bij het bestrijden van depressies.

Magnesium heeft een zeer goede invloed op het evenwicht tussen spieren en zenuwstelsel.

Stress is een belangrijke oorzaak van magnesiumtekort. Hoe meer stress hoe meer magnesium verbruikt wordt.

Magnesium ontspant:   Het lichaamseigen magnesium wordt direct opgenomen via de huid wat een diepere ontspanning geeft.                           

Magnesium  herstelt:    Het helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.

Magnesium ontzuurt:    Het zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de PH waarde in het lichaam.

Gevolgen van een magnesiumtekort:

Magnesium tekort voorkomen:

  • via voedsel, zorg dat je je minimaal 400 mg magnesium per dag binnen krijgt.
  • Via supplementen (25% opname)
  • Via transdermale behandeling, via de huid wordt toegediend (60% opname)
  • Massage met magnesiumgel
  • Pakking met magnesiumgel (met warmtebron)
  • Voetenbad of totaalbad met magnesiumvlokken
  • Gebruik van magnesiumolie via de huid

Magnesium pakking:

De magnesiumgel wordt aangebracht (geheel of gedeeltelijk) op uw lichaam. Vervolgens wordt u omwikkeld in plastic folie en in overleg kan een extra warmtebron toegevoegd worden. Na afloop wordt de gelpakking verwijderd met warme compressen.

Door de weldadige warmte gaan de poriën openstaan,  bevordert het de doorbloeding en krijgt het lichaam een boost aan magnesium binnen. De gelpakking kan ook goed toegepast worden bij spierblessures, ontstoken pezen (bijvoorbeeld de achillespees) of pijnlijke gewrichten. Deze behandeling verlicht de pijn en zorgt voor een herstel van binnenuit. 

 

Nb.
Voor aanvang van de lichaamspakking is het belangrijk te weten of de nier- en hartfunctie normaal is en de bloeddruk in orde.

Afgeraden wordt om 2 dagen voor de lichaamspakking te scheren, met name voor de benen en oksels. Magnesiumzout kan bij net geschoren lichaamsdelen gaan prikken.

Bron: Magnesium Forever.